Familielørdag på Alta Museum

Events Saturday 15.10. - kl 12:00 to kl 15:00

Velkommen til en festdag på Alta Museum! Vi inviterer alle til å oppleve den nye utstillingen vår Ressurser og identitet og delta i ulike aktiviteter knyttet til vår nære historie. Det blir kake og andre godbiter. GRATIS INNGANG OG FORFRISKNINGER.

Det vil bli mulighet å prøve skiferklipping og pil og bueskyting på uteområdet, samt veving, fluebinding og nordlystegning innendørs.

Utstillingen Ressurser og identitet representerer en omfattende fornyelse av museets basisutstilling og er en moderne og faglig forankret måte å formidle flere ulike deler av Altas og regionens historie på. Utstillingen tar for seg 12 ulike tema som på ulike måter representerer lokal historie fra steinalderen fram til nyere tid, og som viser regionens nasjonale og internasjonale betydning. Vi fokuserer på de spennende geologiske ressursene i regionen, Altaskifer, kobberverket i Kåfjord, nefelinsyenitt på Stjernøya, det flerkulturelle og urbefolkningen, Altalaksen, utbyggingen av Alta-Kautokeinovassdraget, Altas betydning som markedsplass i et historisk perspektiv og nordlysobservatoriet på fjelltoppen Haldde.

Velkommen!