Moskvas stemme

Foredrag Wednesday 29.9. - kl 19:00

Alta Museum

Norske og ikke minst amerikanske myndigheter beskylder Russland for å drive påvirkning og propaganda gjennom nye sosiale medier, for å oppnå politiske mål. Russiske myndigheter sier at de bare prøver å motvirker den dominans som den anglo-amerikanske delen av verden i dag har nettopp på de samme mediene.

Da den nye sovjetstaten på 1920-tallet satset på å bruke det nye mediet den gangen, radioen, for å fremme sitt syn på hvordan vesten skulle se ut, ble de møtt med den samme kritikken fra Vesten. Journalist og forfatter Morten Jentoft har skrevet boken «Radio Moskva», med vekt på historien til den norske redaksjonen i utenlandssendingene til sovjetisk radio. Han har også jobbet to perioder som korrespondent i Moskva, med hele det tidligere Sovjetunionen som arbeidsområdet. Han har også jobbet nesten 10 år som journalist i Finnmark, der nettopp naboskapet til Sovjetunionen/Russland er helt sentralt i nyhetsbilde. Nå kommer Morten Jentoft til Alta for å snakke om «propagandaen fra Moskva», før og i dag.

_________________________________________________________________________________________________________

Kjære publikum og gjester!

Følgende Covid-19 tiltak gjelder i forbindelse med konserter og andre arrangementer på Alta Museum:

  • Dersom du føler deg syk eller forkjølet skal du holde deg hjemme
  • Bruk håndsprit eller vask hendene ved ankomst
  • Det skal være minimum 1 meter avstand/1 sete mellom gjester som ikke er i samme husstand
  • Husk å holde avstand når du står i kø

Alle gjester registreres med navn ved ankomst for evt. smittesporing. Skjemaet beholdes i 10 dager.Vi gjør oppmerksom på at konserter kan avlyses med kort frist etter gjeldende smittevernregler.