Sommer på Alta Museum

Children enjoying the rock carvings in Hjemmeluft
Hjemmeluft Photo: Ingvild Telle/Alta Museum

Hva skjer på Alta Museum i sommer?

Enten du bor i Alta eller om du bare er på ferie her en stund, så er det mye spennende som skjer på Alta Museum i sommer!

Besøk på helleristningene Bergkunsten i Alta er en av de 8 norske innskrivingene på UNESCO sin verdensarvliste. I området rundt Alta Museum er det tilrettelagt gangveier som tar deg med på en reise rundt i området. Det finnes rundt 3000 helleristninger her og de eldste er rundt 7000 år gamle. Du kan gjøre turen med et guidehefte, en audioguide eller leie med deg en ekte guide.


Ny hovedutstilling
I begynnelsen av juni åpner en splitter ny hovedutstilling på Alta Museum. Utstillingen tar for seg 12 temaer fra Altas spennende historie. Utstillingen er interaktiv og moderne og man kan blant annet lære mer om nordlys, Altaelva, samisk og kvensk historie, Altaskiferen, geologi og mye mer.


Tilbake til steinalderen
I perioden 20. juni til 10. august kan man være med på familieaktiviteter på Alta Museum. Vi slår opp en lavvo nede ved sjøen og vi lager til en bålplass med benker og lune reinskinn. Her kan hele familien lære mer om livet i steinalderen og prøve ut ulike aktiviteter:

  • Bueskyting
  • Lage en frottage/rubbing av en helleristning
  • Steinsliping
  • Lag et steinaldersmykke
  • Lag en skinnpung
  • Arkeologisk sandkasse for de minste

Det er også mulig å kjøpe pølser til å grille på bålet eller en kopp med bålkaffe.


Natural born killers – årets sommerutstilling
Natural Born Killers handler først og fremst om livene til rovdyra våre, men også om deres rolle i det moderne Norge. Utstillinga presentere våre tretten arter - fra den minste lille snømusa til isbjørnen. Noen vekker sterke følelser, mens andre blir sjeldent nevnt. Ulike syn fra bonden, jegeren, turisten, ungdommen og forskeren presenteres i utstillinga. Alle rovdyrene har ikke uttalelser fra alle synene, men noen av dyrene er det mange som mener noe om, som for eksempel ulven. Utstillinga sier også noe om biologien til dyrene, noe som er viktig å vite noe om før en deltar i debatten.


Nyarktis
- Vi har også besøk av utstillingen Nyarktisk. Den omhandler mennesker som bor i sirkumpolare områder.


Bædy og Børdi er tilbake!
Barnas egne reiseguider er å finne på Alta Museum i år også! Last ned appen