Vevkurs

Arrangementer Fredag 27.10. - kl 17:00 til Søndag 29.10. - kl 16:00

Alta Museum har gleden av å invitere til vevkurs. Vi trekker trådene mellom gammel og ny tid ved å tilby dette komagbandkurset, som finner sted midt i utstillinga «Na, maid dál – samisk kulturarv på vei hjem.» Du vil dermed få en unik mulighet til å veve vår lokale samiske historie inn i komagbandene dine.

I regi av GULA sjøsamisk foreningen gir Asle Tveitnes et tre dagers vevkurs, på nybegynner nivå, som inkluderer undervisning og deltagelse i å tegne og veve lokale mønstre i komagbånd. 

Kursavgift: Kr. 500,-, medlemmer i GULA, kr. 300,- Nødvendig utstyr kan kjøpes på kurset, kostnad kr. 280. 

Tid og program:

Fredag den 27. oktober fra kl. 17:00-22:00.

Lørdag den 28. oktober fra kl. 10:00-16:00.

Søndag den 29. oktober fra kl. 10:00-16:00. 

Det blir lett beverting under kurset som kaffe, te og frukt, men kursdeltagere bes ta med egen lunsj eller kjøpe den i cafeen. Kurset har begrenset antall deltagere og er derfor allerede fullbooket, men det er mulig å observere kurset i utstillingsrommet. Siden det er så stor interesse for deltagelse i slik kulturelt forankret håndverk er det en mulighet for at Alta Museum arrangerer flere slike kurs ved en senere anledning. Ta også gjerne med dine egne mønstre hvis du ønsker å dele disse med oss. 

Arrangør: GULA, i samarbeid med Alta museum. 

Les mer om utstillingen "Na, maid dál?" her: https://www.altamuseum.no/no/utstillinger/midlertidige/na-maid-dal-samisk-kulturarv-pa-vei-hjem