Familielørdag med isskjæring på Alta Museum

Arrangementer Lørdag 10.2. - kl 11:00 til kl 15:00

Alta Museum inviterer til familielørdag den 10. februar. Mellom klokken 11:00 og 15:00 kan du forsøke å skjære ut helleristninger i isblokker. Eller kanskje du har lyst til å lage et samisk motiv? Isblokka du lager vil være med på å pynte opp uteområdet ved museet til alle besøkende.

Å skjære i is er lettere enn man kanskje tror, men man må ha de rette verktøyene og litt opplæring. Alle er hjertelig velkomne, og det er bare å møte opp. Vi tar forbehold om at dersom vi blir mange, vil det muligens ikke bli tid til å gjøre ferdig en hel blokk. En voksen må alltid være til stede og følge opp sine barn, da vi bruker skarpe redskaper.

Arrangementet er gratis. Husk varme klær og sko. Museumskafeen er åpen og selger varm kakao og vafler, dersom det blir venting og kø.

Benytt gjerne sjansen til å besøke våre midlertidige utstillinger: «Máttaráhkuid bálgái - i formødrenes fotspor», der kunstneren Sámmul-Iŋggá Heidi utforsket ládjogahpir (hornlua) som sjøsamisk duodji-tradisjon, og «Miserabiles Personae» om formidler barns og svake samfunnsgruppers kår i det norske middelaldersamfunnet. Begge utstillingene krever inngangsbillett.

Velkommen!