Kunstverksted: Et generasjonsprosjekt

Arrangement Lørdag 23.11. - kl 12:00 til kl 16:00

I forbindelse med utstillingen 40 Jagi og Sámi dáiddafestivála vil det bli arrangert et samisk kunstverksted her på Alta Museum.

Anita Jakobsen er billedkunstner og kunstformidler fra Porsanger i Finnmark. Hun er bosatt i Stavanger og jobber til daglig ved Universitet i Stavanger, som universitetslektor i forming ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora. Som kunstner produserer og jobber hun innen ulike tverrfaglige retninger gjennom billedkunst, performance og i nære samarbeid med musikere og dansere. Hun holder workshop og foredrag på nasjonalt plan, og har turnert for Den kulturelle skolesekken fra 2003 – 2020.

Mer utfyllende informasjon om kunstverkstedet følger senere. Men, vi kan avsløre at det blir et innlegg om helleristninger og urfolkskunst, og mulighet for deltagerne til å male store skyggeskisser og egne små akrylmalerier. 

Kunstnerverkstedet er gratis, men begrenset antall plasser. 

For å melde seg på verkstedet send mail til maria@altamuseum.no. Informer om deres fulle navn, telefonnummer og alder, så vil dere bli registret som deltagere så lenge det er ledige plasser. Vi oppfordrer folk i alle aldre, fra barn til eldre, om å melde seg på så vi kan realisere vår visjon om å skape et generasjonsprosjekt. 

Vi tilbyr enkel servering. 

Velkommen!

Anita Jakobsen. Foto fra masterprosjekt Performance Poesi. Kunstner og hennes oldemor Margrethe Jonsdatter (foto fra 1930) fra Leirpollen i Porsanger.
«Den samiske billedkunstner, forfatter og poet Synnøve Persen har sydd min blå Porsangerkofte etter oldemors modell. Jeg ser kofta som et kunstverk i seg selv, der den bæres for første gang på fremføring av mitt masterprosjekt i 2017».