Jazzkonsert

Konsert Fredag 24.8. - kl 20:00

​Nils Anders Mortensen, flygel. Mats Eilertsen, kontrabass. Sverre Gjørvad, trommer.

Sverre Gjørvad presenterer med dette en ny trio med en smått sensasjonell besetning. Med seg har han to musikere som han tidligere har jobbet med hver for seg:

 Tidligere kollega i Scene Finnmark, Nils Anders Mortensen, spiller for for første gang i en ren jazzmusikalsk setting. «Jeg er veldig glad for å få med Mortensen», sier Gjørvad. «Hans klangbehandling og rytmikk er unik, i tillegg til at han øre for vakre harmonier».

Innenfor klassisk musikk og samtidsmusikk er han et verdensnavn, men han har ikke spilt mye jazz tidligere, i alle fall ikke offentlig, og i aldri i en slik setting.

Han gleder seg til dette prosjektet, ikke minst fordi han er stor fan av Mats.

 

Mats Eilertsen og Sverre Gjørvad har samarbeidet ved flere anledninger, mest i det smått legendariske Dingobats, men også i Gjørvads første soloprosjekt.

Eilertsen har et ry som når langt ut over landegrensene, og han er travel med å formidle egen, så vel som andres musikk. Han er å finne på mange titalls innspillinger, hvorav flere i eget navn. Hans andre album på selskapet ECM er like om hjørnet.

«I tillegg til å være en god venn», sier Gjørvad, «er Mats Eilertsen min favorittbassist. I universet»

Sverre Gjørvad har deltatt på en rekke jazzalbum, to i eget navn. Et til er like om hjørnet, samt at det planlegges en innspilling til. Han har spilt mye i Finnmark og i resten av Norge, både i band og i frilans prosjekter.

Gjørvad er kjent for sin lyriske spillestil, ofte ispedd lun humor.

Han komponerer alt originalt materiale til denne trioen.

Museumskafeen er åpen fra klokken 19:00. Salg av vin og øl.

Billettpris: 150,-

Velkommen!