Kvensk poesiverksted

Arrangementer Fredag 15.3. - kl 17:00 til kl 21:00

I forbindelse med Kvenfolkets dag 2024 arrangerer Alta Museum, i samarbeid med forfatter M. Seppola Simonsen, poesiverksted. Du skal lære å skrive korte dikt, også på kvensk - med hjelp fra Kvensk språksenter. Vi starter verkstedet med en middag, der vi blir kjent med forfatteren selv, kunstnerkollektivet Jokiroikka, og hverandre. Så fortsetter vi dagen med å lære oss å skrive dikt. Ta med deg favorittpenna og kom. Tervettulemaa!

På denne workshopen skal du lære å skrive dikt og korte prosatekster, med innslag av det kvenske språket. Deltakere vil får lære om forskjellige skriveteknikker og skal selv skrive flere tekster. Sammen skal vi lese hverandres utkast og gi tilbakemelding. Hovedformålet med verkstedet er å skrive ut ifra egen erfaring med kvensk identitet, og det er dette temaet som vil stå sentralt. Med hjelp fra det kvenske språksenteret i Alta skal vi også prøve oss på å blande det kvenske og norske språket i tekstene våre!

Deltakere som ønsker det vil få muligheten til å lese opp tekstene sine for et publikum under arrangementet på Alta Museum i forbindelse med Kvenfolkets dag den 16. mars. Dette er en flott mulighet til å utforske den muntlige siden av poesien, men er helt frivillig.

Å kunne kvensk er ikke en forutsetning for denne workshopen, og man må ikke ha noe tidligere erfaring med skriving. Det eneste som er viktig er at man har et ønske om å uttrykke seg gjennom tekst, da spesielt poesi og kortprosa. Workshopen er åpen for alle, men innholdet er beregnet på ungdommer og voksne.

Billettpris: kr. 150,- (inkl. middag). Det er begrenset antall plasser på dette verkstedet. Ønsker du å delta, send gjerne en epost til daria@altamuseum.no.

M. Seppola Simonsen er en prisvinnende kvensk forfatter fra Senja. Seppola Simonsen har gitt ut to diktsamlinger, Hjerteskog/sydanmetta og Den tredje, har bidratt til flere antologier og har dikt oversatt til fem språk. M har en bachelorgrad i engels litteratur fra University College Dublin i Irland.