Kvensk veveverksted

Workshop Fredag 15.3. - kl 17:00 til kl 21:00

Ønsker du å lære å veve komagbånd på grindvev - en tradisjon som kvenene har videreført i hundrevis av år? Da er dette verkstedet for deg. Vi starter verkstedet med en middag, der vi blir kjent både med kunstnerkollektivet Jokiroikka som holder kurset, og hverandre. Så fortsetter vi dagen med å lære oss å veve bånd. Tervettulemaa!

Som verksteddeltager får du velge garn, tegne ditt eget mønster, legge opp renning, tre grindvev og skyttel, og veve ditt eget bånd. Til slutt vil du ha et helt unikt bånd som du kan ta med deg hjem og bruke som for eks. belte eller komagbånd. Om du heller vil bidra til skulpturen Vastavirthaan med båndet ditt, kan du veve med blåfarger og henge det opp på museet når du er ferdig.

Vastavirthaan er stilt ut Alta Museums foaje i periode 5.mars til 20.mai.

Foto: Nasjonalmuseet

Elisabeth Seppola Simonsen fra kunstnergruppen Jokiroikka kommer opp fra Oslo for å holde workshopen på Alta Museum. Hun har tidligere holdt workshop i veving, blant annet under festivalen Stoppested Verden, og har laget instruksjon-videoer om veving på sosiale media.

Du trenger ingen utstyr for å delta. Du får låne grindvev og skyttel, og garn får du på museet. Workshopen er åpen for alle – både de som kan litt fra før og de som aldri har vevd før. Alle aldere er velkommen, men barn under 12 bør følges opp av en voksen.

Billettpris: kr. 200,- (inkl. middag, lån av utstyr, og garn). Det er begrenset antall plasser på denne workshopen. Ønsker du å delta, send gjerne en epost til daria@altamuseum.no.

Tervettulemaa!