Lunsjkonsert på Alta museum: Tvinnereim & Båtstrand-duo

Arrangementer Lørdag 28.1. - kl 14:00

Velkommen til årets første lørdagskonsert på Alta Museum!

Duoen Tvinnereim & Båtstrand fortsetter sin virksomhet etter to vellykkede turnéer med Vinterreisen i 2020 og Diktarkjærleik! høsten 2021. Duoen bygger videre på repertoaret og tar for seg tre storslåtte verk fra det romantiske repertoaret, som hver for seg gjenspeiler romantikkens utspring fra vest til nord i Norge. Duoen ønsker også å spre større kjennskap og kunnskap om Nord-Norges største lied-komponist, Ole Olsen, og ønsker derfor å formidle disse usedvanlig fengslende og vakre sangene for publikum fra land til strand langs norskekysten.

Tvinnereim & Båtstrand duo

Liedduoen Tvinnereim & Båtstrand er en kombinasjon av nordnorsk hardførhet og vestlandsk optimisme, da duoens medlemmer Erlend Tvinnereim, Tenor & Bendik Båtstrand, Klaver – er inspirert av duoens geografiske virke. Duoen fremfører det klassiske sangrepertoaret for nytt og gammelt publikum i tettbefolket og grisgrendte strøk langs vår langstrakte kyst.

Repertoaret

Ole Olsen (1850-1927) er Hammerfests store sønn og komponist, og må i likhet med Schumann og Grieg også beskrives som en utpreget romantisk komponist som fulgte sterkt med i det europeiske kulturlivs strømninger – og alle tre sin musikkutdannelse fra Leipzig! Ole Olsen, som tilbragte mange år i Kristiania som komponist og dirigent for den 2.Brigademusikken, regnes som en av den norske gullalderens mest produktive og profilerte komponister, men er noe glemt og gjemt i vår tid. I likhet med Grieg, var han opptatt av bruk av norsk musikk og tradisjon, slev om deres musikalske utrykk var ulikt. Hans sanger var ofte klassisk romantisk i sin hyllest til naturen, og gjerne med en hyllest til den nordlige landsdel han var sterkt tilknyttet til.

Edvard Grieg (1843-1907) er Norges mest fremtredende komponist. I vårt prosjekt tar vi frem et av hans ypperst verker fra den nasjonalromantiske perioden han representerer. I hans tolv sanger i Opus 33 har Grieg tonesatt tekster fra en annen stor norsk personlighet, Aasmund Olavsson Vinje (1818-1870). Vinje var, etter Ivar Aasen, blant de første som aktivt brukte det norske «landsmålet» (nynorsk) i sine tekster til å fargelegge det romantiske innhold. Denne sang-syklusen på 12 sanger regnes som noe det ypperste fra den nasjonalromantiske

Billettpris:

Voksen 100,-

Barn 50,-

Merknad: Det selges 60 billetter til konserten i museets cafe. Eventuelle ledige billetter som ikke er solgt via forhåndssalg på altamuseum.no selges i døra. Dersom alle 60 billetter blir solgt, selges det inntil 20 billetter til klappstol.

Arrangør: Scene Nord