Mørkevandring

Arrangementer Tirsdag 10.10. - kl 18:00

En mørkevandring på helleristningene i Hjemmeluft er en magisk opplevelse. Opplev bergkunsten i et nytt lys, slik du aldri har sett den før!

En mørkevandring på helleristningene i Hjemmeluft er en magisk opplevelse. Opplev bergkunsten i et nytt lys, slik du aldri har sett den før! Ta med deg hele familien og bli med på Alta Museums årlige «mørkevandring»!

Tirsdag 10. oktober fra kl. 18.00 møtes vi på Alta Museum for guidede turer med arkeologer ut på helleristningsfeltene i Hjemmeluft. Vi starter ut puljevis mellom klokken 18:00 og 19:00. Vi tar med oss gode lamper ut på feltene for å lyssette helleristningene på best mulig måte. Ved å kunne styre lyset selv har vi en fin mulighet til å få sett helleristningene i all sin prakt, og fra sin desidert beste side.

I dagslyset er bergkunsten et imponerende skue med store felt og mange figurer. På mørkevandringen tar vi sikte på å komme enda nærmere bergflaten og figurene, og vi prøver å skape en mer koselig, intim og kanskje mer spennende stemning rundt helleristningene. Kanskje var det slik figurene var ment å formidles i steinalderen, med en fakkel i hånden og en gruppe mennesker rundt historiefortelleren?

Alle anbefales å kle seg etter været og å ta med egen lommelykt/hodelykt. Ta også på godt fottøy (uten pigger!). Det tas værforbehold i forfold til snø!

Både før og etter turen vil det være mulig å kjøpe kaffe, kakao, vafler og kaker i museumskafeen. Vel møtt! :)