Natt på museet

Arrangementer Torsdag 15.11. - kl 18:00 til kl 21:00

Hva skjer på Alta Museum om natten? Denne mørke novemberkvelden tenner vi lys og lykter og inviterer store og små til en oppdagelsesreise i et museum fullt av skygger og overraskelser.

NB! Påmelding! Se under

Natt på museet tilbyr både spennende opplevelser og læring. På dette arrangementet vil vi utfordre deltagernes virkelighetsoppfatning. Barna må bruke alle sine sansene for å oppdage det vi ikke kan se med det blotte øyet. Utenfor museet oppleves vakker skyggedans. Inne på museet er det fire poster med museumsvakter som leder alle fra post til post. 

«Skyggeteateret» i auditoriet vil sette fantasien i sving. Hva befinner seg bakom lerret og hva er de skyggene på veggen? Litt skummelt kanskje, men mest gøy!

På «Bjørnen sover…» i Spor i berg utstillingen læres det om steinaldermenneskenes forhold til bjørnen. Kanskje bamsefar selv stikker innom?

Så blir det «Skattejakt i utstillingen.» Vi har en av Nord-Norges største sølvskatter, funnet i en bergsprekk i Gakoriberget av to unge jenter på tur. Tenk at en vanlig bergsprekk kan skjule en skatt! Men nå mangler vi noen sølvmynter som vi trenger hjelp til å finne, som er verdt sin vekt i godteri.

På «Skjulte skatter i magasinet …» inviterer en rar professor på oppdagelsesreise i museets kjeller. Det vi stiller ut på museet er bare er en liten del av alt vi tar vare på for evigheten og ettertidens mennesker. Kanskje det blir et glimt av den beryktede museumsnissen?

Dette er et gratis arrangement som passer godt for de mellom seks og ti år. Det er produsert i samarbeid med elever og lærere fra Alta videregående skole. Vi selger boller og kakao i cafeen.

Velkommen til alle store og små som vil oppleve litt spenning i mørket! 


Arrangementet er dessverre fullbooket. Vi har dessverre heller ikke plass til flere på venteliste.