Sårbar sjarmør i pels - kåseri om fjellreven

Vin&Viten Torsdag 5.5. - kl 19:00 til kl 21:00

Alta museum ønsker velkommen til et kåseri om fjellrevhistoria - og om hvordan denne sårbare sjarmøren i pels kan overleve i framtiden.

Fra de kondisjonerte damene i Roma gikk omkring med fjellrevpels - til eventyrlige priser på fjellrevskinn i 1912, til kollaps og fredning i 1930. Med klimaendringene ble fjellreven vår første klimaflyktning. I 2003 på landsmøte til Naturvernforbundet kom vendepunktet - miljøminister Børge Brende lyttet og satset på å berge fjellreven.

Siden den gang har det vært en forsiktig oppgang av fjellrevbestanden i både Finnmark og resten av landet. Endringene i økosystemene har vært den store utfordringen, og uttak av rødrev har vært et særdeles viktig tiltak.

Alta Museum inviterer til en annerledes museumsopplevelse i arrangementsrekken «Vin&Viten». Vi belyser ulike tema i en uformell setting, der det vil være mulighet til å kjøpe seg et glass vin og nyte enkel bevertning, samtidig som man får påfyll av kunnskap.

Om foredragsholderen:

Kjell M. Derås, som overleverte kravet til Brende har over 10 års fartstid som leder for Fjellrevutvalget i Norges Naturvernforbund, og kjenner både den gamle og nyere historien om fjellreven godt. Han ledet det store Njallaseminaret i 2007 - et vandrende seminar på Varangerhalvøya med forskere og miljøaktivister fra Sverige, Finland, Russland og Norge.

Priser for Vin&Viten ved Alta Museum: 100 kr./50 kr. (gjester uten/med årskort) for adgang, enkel servering, foredrag og diskusjoner. Salg av mineralvann, øl og vin.

Alle foto: Naturvernforbundet