Del dine 17. mai-fortellinger med norske museer

I år blir det en annerledes nasjonaldag. Det blir ikke 17. mai-tog eller samlinger ved skoler og grendehus. Folk utfordres til å markere dagen på nye og oppfinnsomme måter. Dette vil norske museer høre mer om. I år samler norske museer inn folks fortellinger om deres 17. mai-feiring.

Nå inviterer museene folk til å dokumentere sin 17. mai – både hvordan dagen vanligvis har vært og hvordan den ble i dette uvanlige året. Bidragene vil gi et verdifullt tidsbilde – et reservoar av fortellinger bevart i museenes samlinger.

Kampanjen er et samarbeid mellom museer over hele landet. 17. mai arter seg ulikt fra sted til sted og fra person til person. De enkelte museene vil gi innsamlingen lokal tilknytning, spre informasjon og formidle via nettsider og sosiale medier.

Innsamlingen skjer gjennom portalen minner.no. Her kan alle som ønsker, dele fortellinger, fotografier eller film.  Den som deltar kan velge om bidraget skal publiseres på nettstedet, slik at alle kan se det, eller være bare for forskning.

Ikke alle har forutsetninger for å bruke digitale løsninger, som nettportalen minner.no. Vi håper at barn, voksne og eldre kan hjelpe hverandre, slik at de som vil være med får deltatt. Alle fortellinger er verdifulle!

Innsamlingen foregår på denne nettadressen: https://minner.no/tema/17mai2020

Kontakt: 

Innsamlingen koordineres av Samtidsnett, ved Svein Gynnild, Stiftelsen Lillehammer museum (samtid@maihaugen.no, 934 42 861)

Ansvarlig for arkivering og publisering på minner.no er Norsk Folkemuseum, ved Audun Kjus (audun.kjus@norskfolkemuseum.no, 400 23 558)

 Seksjonsleder Maria Øien ved Alta museum. maria@altamuseum.no 41204165