Designkonkurranse "Helleristningsvotten"

Votter strikkes i et uendelig antall former, farger, mønstre og teknikker. Kreative sjeler rundt om lager mønstre som får tilknytning til akkurat det stedet de kommer fra, og som etterkommere strikker og bærer med stolthet.

Vi på Alta Museum har lenge hatt lyst på en vott som gjenspeiler den flotte verdensarven vår. Dermed kaster vi hansken (eller votten) og utfordrer alle strikkere til å designe en vott som vi med stolthet kan kalle helleristningsvotten.

En fagjury med representanter fra Alta Husflidslag og Alta Museum vil stå for utvelgelsen av vinneren. Premien er et gavekort pålydende kr. 2000, en designskål fra Porsgrund Porselen, samt et årskort ved Alta Museum som gjelder for 12 måneder.

Reglene for designkonkurransen er som følger:

  • Vottene må strikkes i ullgarn i minst 2 farger
  • Motivet må kunne tilpasses ulike størrelser - herre, dame og barn
  • Vottene bør ha gjenkjennbare elementer inspirert av helleristningene i Alta
  • Mønsteret må leveres elektronisk eller på ruteark med håndskrevet oppskrift. Designeren må også strikke et par votter for å vise resultatet
  • Vottene bør ikke være strikket i så avanserte teknikker at det blir vanskelig å gjenskape oppskriften
  • Oppskriften må vise pinnestørrelse og hvilken type garn som er brukt
  • Vottene og mønsteret må være innlevert innen 15. mai 2018

 

Etter at konkurransen er avsluttet vil Alta Museum stå fritt til å bruke og justere vinneroppskriften/mønsteret til kommersielt bruk, men vil oppgi navn på designeren på merkinga av vottene.

Alle bidragene blir nummererte slik at designeren er ukjent for juryen. Vinneren blir kontaktet av juryen og blir offentligjort på Alta Museum sin nettside. Juryen står fritt til ikke å utrope en vinner dersom bidragene som er innlevert ikke egner seg for salg.

Bidragene kan leveres til Else Poulsen ved Alta Museum, enten ved oppmøte eller på mail til elpo@altamuseum.no

Designforslagene og vottene som ikke blir premiert, leveres tilbake til designer som står fritt til å bruke mønsteret etter eget ønske.

Ved eventuelle spørsmål ta kontakt med Else på telefon 473 06 593.

I bergkunstarkivet www.altarockart.no finnes det tusenvis av figurer som en kan la seg inspirere av, både konkrete og mer abstrakte motiver.

Lykke til!