40 Jagi

Midlertidige utstillinger 21.11.2019 - 31.3.2020

«40 Jagi» er en kunstutstilling laget for å markere Samisk kunstnerforbunds 40 års jubileum. Utstillingen består av samisk samtidskunst og dáiddaduodji laget av rundt 43 kunstnere, som alle er medlemmer i Samisk kunstnerforbund.

«40 Jagi» er laget som et samarbeid mellom Samisk kunstnerforbund (SDS) og Alta Museum, og er en salgsutstilling bestående av samisk samtidskunst. De ulike verkene varierer fra skulpturer til installasjoner, mixed media og malerier, og illustrerer et stort kunstnerisk mangfold. Kunsten vil være plassert rundt om på hele Alta Museum, både inne og ute. 

Tomas Colbengtson, med tittel «De som reiste, De som tog emot.»

Kunstverket som er avbildet i ovenfor er laget av Tomas Colbengtson, med tittel «De som reiste, De som tog emot.» Kunstneren selv beskriver verket slik: «Øverfangsglass silketrykk. Størrelse av glassgåtie 31 cm høy og 24 cm diameter i basen. Glassgåetien av sørsamisk modell synliggør tidigare generationer som levt och verkat i Västerbotten och i glasset finnes nordsamiska familjer opprinnligt fra Troms men som blev nødd att flytte. Glasset står på bergskristall som tidigare bruktes som seite da kristallen säga ha magiska egenskaper. Bergskristall i dess renaste form är glass.»

Velkommen til en stor kunstopplevelse!