Dyr du skulle ønske ikke fantes

Midlertidige utstillinger 3.5.2017 - 30.8.2017

De er fæle. De er grusomme. Og du skulle ønske de ikke fantes. Men fra 6. mai til 13. august er de på Alta Museum, enten du vil eller ikke.

Doktor Proktors "Dyr du skulle ønske ikke fantes" er en reise inn i en fantastisk verden full av fantasi, skrekk og humor. Utstillingen tar utgangspunkt i Jo Nesbøs barnebøker.   

Jo Nesbøs barnebøker med «Doktor Proktor» har blitt en kjempesuksess både i inn- og utland. I samband med den tredje boka i serien, lagde Naturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo og Aschehoug forlag en fantastisk utstilling for alle barn i alderen 5 til 105 år! Senere har utstillinga reist rundt i Norge, og nå er den i Alta!

På Alta Museum vil du få nærkontakt med fantasidyr - og vesener som til nå har vært uoppdaget og skjult for offentligheten. Med god grunn, for mange av dem er ganske så gufne: som den hårete sjufotede peruvianske sugeedderkoppen, den varmblodige kastanjegnageren som angriper og spiser kjæledyret ditt fortere enn du kan si «Fido», den grusomme og tre meter høye Månekameleonen – og mange flere.