Kravlende Kryp

Midlertidige utstillinger 22.2.2019 - 22.4.2019

​Småkryp fra hele verden kommer til Alta Museum fra den 22. februar 2019! Levende insekter, tusenbein, edderkopper og skorpioner venter på besøk av den som tør!

Insekter, skorpioner og edderkopper er leddyr. Leddyr finnes det mange av, kanskje så mange som 30 millioner ulike arter!

På Alta Museum kan du se 40 arter når utstillinga "Kravlende Kryp" åpner 22. februar 18:00. Foruten hårete edderkopper fra tropiske strøk finner du digre biller, skorpioner, tusenbein og skolopendere - og noen hundre kakerlakker.

Denne utstillinga får voksne og barn til å sitre av spenning når publikum får mulighet til å studere dyr man vanligvis holder seg lengst mulig vekk fra. Mange starter med frykt og avsky og avslutter med undring og fasinasjon. Leddyr er omgitt av myter og historier – og noen av dyrene er riktignok temmelig farlige. Men ser man litt nærmere på dem, får man gjerne en interesse for livet.

Utstillinga viser noe av det enorme mangfoldet blant leddyrene. Blant andre blir du kjent med verdens største svepeskorpion, verdens største tusenbein og en av de mest beryktede edderkoppartene: Sort enke.

Bli kjent med smådyrene som ikke bare er spennende å se på, men også gjør helt uvurderlig nytte for seg i naturen.


Utstillinga er laga av Akvariet i Bergen, og blir å se helt til 22. april 2019.

 

Billettpriser: 

Voksen 80,- 
Barn 25,- 
Barn 0 – 6 år, gratis 
Årskort gratis 
NB! Billettpris gjelder hele museet