Vi trenger ditt bidrag til "MUSEUM OF BROKEN RELATIONSSHIPS"

Spennende utstilling om hjertesorg besøker Norge for første gang!

I mars 2018 kommer utstillingen "Museum of Broken Relationships" for første gang til Norge. Dette er en utstilling som handler om deg, om oss, om måtene vi elsker og mister på.

50 % av gjenstandene og historiene til utstillingen skal samles inn i Norge og vi trenger DITT bidrag!

Har du noen gang hatt kjærlighetssorg eller mistet noen nær deg? Eier du en gjenstand som ikke lar deg glemme?
Nå kan du gi din gjenstand og dele bruddets historie i vandreutstillingen "Museum of Broken Relationsships". Utstillingen har kjærlighetssorg og brutte relasjoner som sitt hovedtema.

Gå til brokenships.com for å donere. Alle bidrag er anonyme.

— En utstilling som handler om deg, om oss, om måtene vi elsker og mister på

OM «MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIP»

Museum of Broken Relationships er et originalt og kreativt kunstprosjekt som ble grunnlagt av Olinka Vištica og Dražen Grubišić. Etter kunstnerparets eget samlivsbrudd besluttet de å lage et museum over de personlige gjenstandene med affeksjonsverdi som paret syntes det var vanskelig å dele. Deres brudd gjorde dem bevisst på at vi i dagens samfunn mangler ritualer og et offentlig rom for hjertesorg. Når en nær relasjon brytes blir vår personlige sorg ofte skjult i det private. Kanskje er det akkurat her nøkkelen til Brokenships suksess ligger, at hjertesorgen heles når den deles?

Brutte relasjoner defineres i deres konsept hovedsakelig som brutte kjærlighets-, samlivs- og ekteskapsforhold. Men kan også omhandle tap av vennskap, identitet eller det å miste familiemedlemmer og venner ved død eller migrasjon. Brokenship har skapt et offentlig rom som gir menneskers sorg en stemme.

I dag kan man oppleve museet virtuelt på brokenship.com, på de permanente museene i Zagreb og LA eller som vandreutstilling. Vi ønsker «Museum of Broken Relationships velkommen til Norge og Alta!

HVORDAN KAN JEG BIDRA?

For å minske kostnadene våre ber vi om relativt små gjenstander og korte, men ektefølte historier. Ut over dette er alt mellom himmel og jord relevant, så lenge tingen er knyttet til en brutt relasjon.

Bidrag gjøres gjennom websiden «Brokenship.com» som har en link til Alta Museum. Klikk på «contribution» og du vil så bli bedt om å fylle inn litt informasjon om deg selv og en kort historie om den brutte relasjonen. Like i etterkant av logging mottas en e-mail til den oppgitte e-postadressen med informasjon om hvor man skal poste gjenstanden. Vedlagt er skjemaet du fylte ut med historien, den må printes ut, signeres og postes til Alta Museum sammen med gjenstanden. Dette gir oss tillatelse til å bruke materialet i en utstilling.

Alt vi mottar vil publiseres på nett, men bare et utvalg av gjenstander kommer med i utstillingen vår av plasshensyn. Et viktig etisk hensyn er at hvert bidrag blir fullstendig anonymisert. Bidragsyters navn oppgis i donasjonsskjemaet, men vil kun ses av seksjonsleder Maria Øien på Alta Museum som jobber med utstillingen.

Vi tar imot donasjoner fra nå fram til 12. januar 2018. Dersom vi mottar mange gjenstander, stopper vi innsamlingen før denne fristen.