Smittevern

Vi på Alta Museum jobber hardt for å gjøre ditt besøk hos oss så trygt som mulig. Her kan du lese om noen av de tiltakene vi har satt i verk.

KJÆRE GJEST
Som en konsekvens av Covid-19 pandemien har Alta Museum satt i verk en rekke tiltak. For å oppnå best mulig resultat trenger vi hjelp fra deg:

• Personer som viser tegn på forkjølelse, feber eller andre lignende symptomer skal holde seg hjemme

• Alle skal bruke håndsprit eller vaske hender med såpe og vann når de ankommer museet

• Vi anbefaler at du registrer deg ved ankomst for evt. smittesporing*

• Det skal til enhver tid holdes minst 1 meter avstand mellom personer som ikke er i samme husstand


* Personopplysninger som oppgis lagres i 14 dager.
___________________________________________________________

ANDRE TILTAK SOM ER SATT I VERK:

ANTALL GJESTER PÅ GUIDEDE TURER
For å møte avstandskravet på 1 meter mellom hver gjest, er gruppestørrelsen redusert til maks 10 personer pr. guide innendørs og 20 personer utendørs. Vi minner om at audioguider kan være et godt alternativ for større grupper. Disse finnes på norsk, engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk. Egne smitteverntiltak for audioguider er satt i verk.

SMITTESPORING
Alle grupper som mottar guidet tur er forpliktet til å kunne fremskaffe navneliste for eventuell smittesporing.

RENHOLD
Det utføres forsterket renhold i spesielt utsatte områder som toaletter, billettskranke og cafe. Det er satt ut håndsprit ved alle innganger, samt i utstillinger som har touchskjermer.

BIOFILM
Det er montert en bakterie- og virusdrepende biofilm fra Purezone på touchskjermer, dørhåndtak, gelender, heisknapper og andre risikoutsatte berøringspunkter. Produsenten lover at biofilmen dreper 94,99 % av bakterier og virus på 15 minutter og 99,87 % på 60 minutter. Dette inkluderer noen variasjoner av Covid-19 viruset.


ANNET
• All alkoholserving skjer til bordet


• Kontakt mellom ansatte og gjest reduseres ved oppsatt pleksiglass i resepsjon og cafe, samt merking på gulv for avstand mellom gjester i køHar du spørsmål eller forslag til forbedringer av våre Covid-19 tiltak? Ta gjerne kontakt med oss på telefon: + 47 41 75 63 30 eller e-post: post@altamuseum.no

Velkommen til et tryggere besøk hos oss på Alta Museum!