Museum of Broken Relationships

Midlertidige utstillinger 1.3.2018 - 9.9.2018

En utstilling om deg, om oss, om måtene vi elsker og mister på.

Som første visningssted i Norge kommer verdenskjente «Museum of Broken Relationships» til Alta. Utstillingen har brutte relasjoner som sitt hovedtema.

OM «MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIP»

Museum of Broken Relationships er et originalt og kreativt kunstprosjekt som ble grunnlagt av Olinka Vištica og Dražen Grubišić. Etter kunstnerparets eget samlivsbrudd besluttet de å lage et museum over de personlige gjenstandene med affeksjonsverdi som paret syntes det var vanskelig å dele. Deres brudd gjorde dem bevisst på at vi i dagens samfunn mangler ritualer og et offentlig rom for hjertesorg. Når en nær relasjon brytes blir vår personlige sorg ofte skjult i det private. Kanskje er det akkurat her nøkkelen til Brokenships suksess ligger, at hjertesorgen heles når man deler den?

Brutte relasjoner defineres i deres konsept hovedsakelig som brutte kjærlighets-, samlivs- og ekteskapsforhold. Men kan også omhandle tap av vennskap, identitet eller det å miste familiemedlemmer og venner ved død eller migrasjon. Brokenship har skapt et offentlig rom som gir menneskers sorg en stemme.

I dag kan man oppleve museet virtuelt på brokenship.com, på de permanente museene i Zagreb og LA eller som vandreutstilling. Vandreutstillingen blir slått sammen med lokale og norske historier og gjenstander samlet inn i forkant av utstillingen. Vi ønsker «Museum of Broken Relationships velkommen til Alta!