Seksjon for samtid og historisk tid

• Maria Øien

Seksjonsleder

Maria er sosialantropolog og seksjonsleder for Seksjon for samtid og historisk tid med personalansvar, faglig ansvar for oppfølging og tilrettelegging for forskning, formidling, utstillingsproduksjon, forelesningsrekker, forsvarlig forvalting av vår samling og kulturhistoriske bygg og kulturminnevern.

• Eva Dagny Johansen

Ph.d. stipendiat

Eva er sosialantropolog og ph.d. stipendiat på museologi, IKOS, Universitetet i Oslo. Hun er opptatt av den lokale dimensjonen ved tilbakeføring av kulturarv, tittelen på hennes forskningsprosjekt er «Samisk kulturarv tilbakeføres – hva skjer lokalt?».

• Hans Christian Søborg

Konservator

Hans Christian er arkeolog (mag.art) med støttefagene geologi og historie og videreutdanning i museologi. Hans Christian arbeider med Altas nyere tids historie (bl.a. nordlysforskningshistorie og kvensk kultur), samt formidling. Han produserer utstillinger innen Altas naturhistorie og utnytting av bergarter i forhistorisk tid til våre nye basisutstillinger.

• Merete Ødegaard

Konservator

Merete er sosialantropolog og arbeider innenfor feltet Altas nyere historie. Hennes spesialområde er Altaelva og laksefiske/sportsfiske. Hun har også oppgaver innenfor samlingsforvaltning og utstillingsarbeid. Fram til høsten 2018 arbeider hun med et eksternt bokprosjekt om skiferdriften i Alta.

• Ann-Silje Ingebrigtsen

Samlingsmedarbeider

Ann-Silje er kunsthistoriker som har ansvar for registrering av gjenstander og legge inn tekster på web.

• Lena Karlstrøm

Konservator

Lena er historiker og arbeider med samlingsforvaltning. Hun tar imot alle slags spørsmål om museets samling. I tillegg jobber hun med Den kulturelle skolesekken, utstillingsproduksjon, og formidling av utstillinger og samlingen.

• Gerd Johanne Valen

Konservator

Gerd er konservator og arkeolog med støttefagene biologi og historie. Hun har lang erfaring med prosjektledelse og forvaltning. Hun er fortiden utleid som verdensarvkoordinator for Struves meridianbue og jobber også med utstillingsproduksjon.

• Kristin Nicolaysen

Museumslektor

Kristin Nicolaysen er visuell antropolog og arbeider med produksjon av våre nye basisutstillinger, samt med formidling knyttet til ulike DKS prosjekter.

• Daria Polishchuk

Utstillingsmedarbeider

Daria har bakgrunn i visuell antropologi og kulturprosjektledelse. Hun jobber med produksjon av nye basisutstillinger.